Gradimo mostove

Posted in Pričevanja

Gradimo mostove

 

Sanjala sem, da klečim pred oltarjem, kjer je stal kakih deset metrov visok križ, na katerem je visel kip Jezusa. Cerkev je bila ogromna. Spraševala sem se, kaj naj bi te sanje pomenile. Po maši za ozdravljenje družinskega debla v Biljani smo bili povabljeni, naj se udeležimo mednarodnega srečanja Prenove v Duhu v Zagrebu. Še isti večer sem v reviji Prenovaprebrala, da bo to srečanje v cerkvi Svetega križa.

V hipu sem začutila, da je to klic, čeprav so se v meni kar nekaj časa porajali dvomi in pomisleki, da to ni zame. Nemir v meni se je stopnjeval. Dan pred odhodom, v četrtek zvečer sem se pozanimala, če je še kakšno prosto mesto. Odgovorili so mi, da ne, kajti kombi je bil poln, če pa bo kdo odpovedal, me bodo poklicali nazaj.

Minilo je pol ure, ko je zazvonil telefon. „Pripravi kufer, nekdo je odpovedal!“ Preplavil me je Božji mir. V petek smo se odpravili. Vso pot smo molili, prepevali in zdelo se mi je, da smo v trenutku prispeli na cilj.

Ko sem stopila v cerkev, sem pred seboj zagledala prostor, ki sprejme pribl. 3.000 ljudi in pred oltarno mizo velikanski križ z Jezusom. Spoznala sem, da je ta prizor isti, kot sem ga videla v sanjah in po mojem obrazu so spolzele solze. Spraševala sem se, zakaj jočem, zakaj sem tu, kaj Gospod želi od mene.

Po sveti maši je sledilo slavljenje, vso noč do jutranje maše. Občutki povezanosti s Hrvati so bili nepopisni. V pričevanje nam je neki Hrvat povedal, koliko sovraštva, zamer in prepirov povzročajo mediji in naj jim kristjani nikar ne nasedamo. Tudi sama sem pred tem srečanjem imela kar nekaj slabih mnenj o Hrvatih. Prav križ pa je znamenje, po katerem nas hoče Jezus združevati.

Prepričana sem, da bo več miru in razumevanja v družinah doma in med narodi, ko bo TV sprejemnik odstranjen iz naših podstavkov in bo na njegovo mesto stopila molitev.

Odgovor, ki sem ga prepoznala v tem nočnem bedenju, polnem slavljenja pa je ta, da bodo prav ta združevanja Prenove v Duhu med narodi prinesla obilo sadov na vseh področjih, predvsem pa v politiki.

Zato pozivam tudi tebe, ki to bereš, da se teh srečanj v prihodnosti udeležuješ in tako postaneš kamen v tem mostu povezovanja in ljubezni med narodi.

Neva Urbančič