Kontakti društva Prenova v Duhu

Posted in PVD Društvo

PISARNA DRUŠTVA:

Prenova v Duhu
Obrežna 1
2000 Maribor

Telefon: +38624201137
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

URADNE URE: V torek od 10. do 12. ure

PREDSEDNIK DRUŠTVA:

JANEZ CERKOVNIK

 

Čemu društvo?

V 90'tih letih po osamosvojitvi je za Prenovo nastopilo zlato obdobje. V svobodni državi so se nam odprle nove možnosti delovanja.

Po obisku p. Emiliana Tardifa so zrasla mnoga nova molitvena občestva. Začel je izhajati mesečnik list Prenova, prevajale so se številne knjige, snemale nove pesmi, javno se se lahko organizirali seminarji, romanja ...

Ustanovitev društva je predstavljala korak naprej k najbolj transparentni rešitvi za izzive, ki so bili pred nami. Z ustanovitvijo duhovnega društva Prenova v Duhu smo omogočili najboljšo  kakovost po najnižjih cenah.

Duhovno društvo vodi upravni odbor, ki ga sestavljajo predsednik, tajnik, blagajnik, častno razsodišče, nadzorni svet, uredniški odbor in vsi škofijski koordinatorji duhovnega toka. Duhovno društvo služi milostnemu toku Katoliške karizmatične prenove v Sloveniji.

Vsako leto predsednik društva skliče skupščino kjer ovrednotimo opravljeno delo ter načrtujemo in uskladimo prihodnje dejavnosti. Upravni odbor se zamenja vsakih 5 let. Društvo ima svoj statut in deluje na prostovoljni bazi.