Kontakti društva Prenova v Duhu

Posted in PVD Društvo

PISARNA DRUŠTVA:

Prenova v Duhu
Obrežna 1
2000 Maribor

Telefon: +38624201137
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

URADNE URE: V torek in sredo od 15. do 17. ure

PREDSEDNICA DRUŠTVA:

CVETKA AJD

 

Zakaj društvo?

V 90'tih letih po osamosvojitvi je za Prenovo nastopilo zlato obdobje. V svobodni državi so se nam odprle nove možnosti delovanja.

Po obisku p. Emiliana Tardifa so zrasla mnoga nova molitvena občestva. Začel je izhajati mesečnik list Prenova, prevajale so se številne knjige, pisale nove pesmi, javno se se lahko organizirali seminarji, ...

Ustanovitev društva je predstavljala korak naprej k najboljši in najbolj transparentni rešitvi za izzive, ki so bili pred nami. Z ustanovitvijo duhovnega društva Prenova v Duhu smo omogočili najboljšo kvaliteto z najnižjimi cenami.

Duhovno društvo vodi upravni odbor, ki ga sestavljajo predsednik, tajnik in blagajnik, častno razsodišče, uredniški odbor ter vsi škofijski koordinatorji duhovnega toka. Duhovno društvo služi milostnemu toku Katoliške karizmatične prenove v Sloveniji, z zgledom ter kot vez edinosti in sloge.

Vsako leto predsednik društva skliče skupščino, kjer lahko vsi enakopravno podamo svoje videnje in predloge za prihodnje dejavnosti. Vsakih 5 let na volitvah izberemo nove služabnike, ki vestno opravljajo svoje poslanstvo služenja. Društvo deluje na prostovoljni bazi.