Dobro je vedeti...

V svetu se srečujemo z mnogimi izzivi, ki jih pred nas postavlja moderni čas. Mnogokrat nam primanjkuje informacij, s pomočjo katerih bi zmogli sami razločevati in sprejemati pravilne odločitve ali pa svojim sogovornikom argumentirano razložiti, zakaj kakšne stvari ne podpiramo, sprejemamo, zakaj je kaj nevarno...

Tukaj boste našli članke, povezave in naslove knjig, kjer boste lahko našli odgovore na mnoga pereča vprašanja.

Zbirko bomo še dopolnjevali. Če želite, nam lahko tudi sporočite, o katerih vsebinah bi še želeli dobiti informacije. Potrudili se bomo in jih poiskali za vas. Svoje predloge lahko pošljete na naslov pvduhu@gmail.com.

Dobro je vedeti...

Joga

Joga je zelo moderna. Nekateri trdijo, da je povsem združljiva s krščanstvom, nekateri celo organizirajo različne dejavnosti, ki temeljijo na jogi. Pa je res tako enostavno? Preberite naslednje prispevke. Do prispevka lahko pristopate s klikom na naslov. Odprl se vam bo v novem oknu.

Joga ni nedolžna šala.

Joga v vsakdanjem življenju.

Krščanski pogled na jogo in borilne veščine (odlomek iz knjige)

Od ezoterije h Kristusu

Haloween

Haloween ali noč čarovnic, ki jo mnogi obhajajo na večer pred praznikom vseh svetih se zdi le še en uvožen komercialni praznik, ki smo ga z vsemi dodatki pripeljali k nam. Mnogi v tem vidijo le še eno priložnost za zabavo, trgovci pa za posel. Kristjani tega "praznika" ne moremo sprejeti in odobravati. Preberite zakaj .je tako. Do prispevka lahko pristopate s klikom na naslov. Odprl se vam bo v novem oknu.

Pomagate satanu in okultizmu? Haloween - noč čarovnic. Odgovori in vprašanja.

 

 

Harry Potter

Mnogi otroci obožujejo knjige in filme o Harryu Potterju. Mnogi svarijo pred tem. Zakaj? Preberite v spodnjih člankih. Do prispevka lahko pristopate s klikom na naslov. Odprl se vam bo v novem oknu.

Potermanija - članek objavljen v mladem valu 1. del

Potermanija - članek objavljen v mladem valu 2. del

10 argumentov proti Harryu Potterju

is Harry Potter good for our kids? (članek je v angleščini)