Po težki kalvariji sem našla Boga

Po težki kalvariji sem našla Boga

 

Dolgo časa sem potrebovala, da sem se odločila, da napišem svoje pričevanje.
Izhajam iz katoliške družine. Pred nekaj leti sem samo tavala po svetu in iskala pot do sebe. Pot me je zapeljala, da sem se začela aktivno ukvarjati z alternativnim zdravljenjem, psihoterapijo, psihologijo odnosov, z astrologijo in vedeževanjem. Bila sem zelo uspešna in imela sem dobre rezultate. Kasneje sem ugotovila, kako me je izčrpalo delo z ljudmi, predvsem vedeževanje in astrologija. Bila sem cela v procesu. Odnosi s fantom in starši so se samo slabšali. Nisem bila srečna, vrtela sem se v začaranem krogu in nikakor nisem mogla izstopiti iz njega.

Nikoli nisem vedela, zakaj sem tako nesrečna in zakaj se mi to dogaja. Saj nisem nikomur nič slabega naredila, saj sem delala samo dobro ljudem. Dolgo se je to v meni kuhalo, dokler nisem prosila Boga za pomoč. Rekla sem mu, naj mi odpusti in odvzame to moč, da se ne želim več ukvarjati z astrologijo in vedeževanjem. Moram vam povedati, bil je trenutek, ko sem vedela, da bo vse dobro. In točno tako je bilo. Niti sanjalo se mi ni, kaj me še čaka v življenju.

S fantom vsa se nenehno kregala, šla sva tudi narazen, meni je bilo prvo v življenju, da sem terapevt naravnega zdravljenja in da bom pomagala drugim ljudem. To se je vleklo polnih pet let najine skupne poti. Nikoli nisva z odnosom prišla na zeleno vejo, vedno je bil razlog, da sva se kregala.

Takrat je moj fant zbolel. Bil je zelo nesrečen, ker je imel tako hude bolečine. Spominjam se sobote, ko me je samo vleko, da naj grem v trgovino. Kupila sem hrano, med drugimi pa tudi Nedeljski dnevnik, ki izhaja vsako sredo. Ko sem prišla domov, sem vse odložila, časopis pa sem dala fantu. Pregledal je časopis in nekje na sredini našel članek o Zoranu Kodeli. Opisan je bil potek karizmatične maše. In tako se je začelo, korak za korakom.

Njega je pritegnilo, mene pa takrat še ni. V srcu sem bila zelo vesela zanj. Jaz sem normalno obiskovala vse seminarje naravnega zdravljenja. Svojemu fantu sem se pridružila kasneje, vendar sem bila zelo zbegana zaradi vsega tega. Ta maša je bila zame zelo zanimiva, ker je bila drugačna od klasične maše. Bila je sproščena in bolj ko sem bila vesela, več blagoslova sem prejemala. Petje, ples, slavljenje in molitve so me zelo pritegnili. Kar nekaj časa je trajalo, da sem se predala. Bila sem v razcepu in nisem vedela, na katero pot naj stopim, ali na to, kjer sem sedaj, ali na pot, ki vodi k Bogu. Moram vam povedati, da sem hodila čez zelo težko kalvarijo; bilo me je strah in mislila sem, da nikoli v življenju ne bom našla prave poti.

Lani je moj fant hodil na romanja na Brezje, na Ptujsko goro in meseca maja je odšel na božjo pot na Kurešček. Ko je prišel s te božje poti, sem v srcu vedela, da se bo nekaj zgodilo, nisem pa vedela, kaj. In res se je zgodilo. Meseca julija sva oba skupaj obiskovala seminar patra Jamesa Manjackala na Kureščku. Naslov seminarja je bil Jezusove rane so nas ozdravile. Tam sva bila dva dni. In ta dva dneva sta naju ozdravila za vse življenje.
Najlepši stavek zame je bil: Kaj je Božja volja za vas, moji ljubi Slovenci? Moja svetost in moje posvečenje. Njegov glas je bil zelo glasen, prodoren in tako milosten.

Pater James je govoril o alternativnih metodah, o vedeževanju, o astrologiji, da so to hudičeva dela, in vse karkoli imamo doma, naj od doma prinesemo in naj damo v škatlo pred oltar, vse kar je okultnega. In da ima hudi duh vedno večjo moč v medijih. Med samo mašo mi je postalo vse jasno, lahko rečem kristalno jasno, zakaj se mi je toliko let to dogajalo in zakaj nisem prestopila tega kroga.

Zahvaljevala sem se Bogu, pela sem, slavila ga in molila sem. Začutila sem veliko Božjo prisotnost. Oba z fantom sva odšla k poglobljeni spovedi. Spovedala sva se in v sebi čutila mir. In veliko ljudi nama je reklo, naj se poročiva. Pomagalo nama je veliko molivcevPrenove v Duhu in zahvala gre Zoranu Kodeli, da je Sveti Duh deloval po njem; patru Jamesu za vse njegove molitve za naju in za vse čudeže. Hvala Jezusu za tako lep kraj, kraj velikih milosti.

Ko sem poslušala patra Jamesa, kako je govoril, da imamo odrešenje v sebi, če živimo v Kristusu. Govoril je o notranjem ozdravljenju, ki zaceli rane iz preteklosti in nas obnavlja. Otrok je lahko spočet in rojen v milosti ali v nemilosti. Veliko smo se vračali v svoja otroška leta: od kod izhajajo vse rane in bolečine, kaj so prekletstva nad družinami in kje so korenine. Jasno mi je bilo, zakaj mene tako veselita psihoterapija in psihologija. Takoj sem začutila Božji blagoslov, da naj pomagam drugim, vendar z njim, z Bogom.

Pater James nama je še kasneje veliko pomagal in veliko molil za najine namene. Bog naj mu pomaga. Hvala Jezusu. Od takrat naprej sem vedela, da ne bom alternativni terapevt, ampak bom pomagala Jezusu in mu služila. Vse drugo naj se zgodi po njegovi volji, ne po moji. Za kristjana obstaja en sam zdravnik, in to je Jezus iz Nazareta, učlovečena Božja Beseda.

Tako sem kasneje od prijateljice izvedela za študij zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani. Odločila sem se, da se bom v prihodnosti vpisala na ta študij. Kasneje sem ugotovila, da mi Bog daje same čudeže. Čudež je bila tudi molitvena skupina, kjer se vsak torek dobivamo in molimo in redno hodimo h karizmatičnim mašam in na seminarje.

Od seminarja naprej ne pijem več prave kave, moja mami je nehala kaditi. Hvala Jezusu.
Leto in pol sem delala prek javnih del v Šolskem centru Šentjur, kjer sem pomagala pri praktičnem pouku. Tukaj mi je Jezus zelo pomagal pri težkih preizkušnjah v šoli in pri delu, tako da sem zmeraj zmogla. Največji čudež je bil, ko mi je župnik Zoran dejal, da naj svoje sodelavce blagoslavljam. Takrat ga nisem razumela, ko pa sem to začela delati vsak dan, so se odnosi z sodelavci popolnoma spremenili. Med tem časom sem tudi uspešno opravila andragoške in pedagoške izpite na Pedagoški fakulteti v Mariboru za dokvalifikacijo. Izpite sem naredila vse v roku in prvič v življenju sem čutila Jezusovo pomoč. Na vsakem izpitu je bil Jezus z menoj. In vsi izpiti so mi postali izziv, ne pa odpor. Na koncu sem dobesedno uživala. Slava Jezusu.

Odnosi doma z mojimi starši so postali zelo poglobljeni. Odnos s fantom je pa tak, da še danes ne morem verjeti. Odšlo je vse prekletstvo, vse zamere in strahovi. Sedaj sta odpuščanje in ljubezen. Lahko rečem, da sedaj hodiva po pravi poti z Bogom in da je Jezus na prvem mestu v najinih življenjih. Zelo sva se povezala, veliko moliva in se zahvaljujeva Jezusu, za vse čudeže, ki nama jih je storil. Sedaj hodiva na enoletno pripravo na zakon. Odkrivava sebe, drug drugega in Boga. In lani sva odšla na tridnevno romanje v Medžugorje h Kraljici miru. Bila sva deležna velike milosti in velike ljubezni. Letos sem bila ozdravljena telesnih bolečin. Imela sem vnetje žolčnika in kasneje tudi kamen. Ko sva s fantom obiskovala predavanja Tonija Kmeta v Slomškovi dvorani v Mariboru, sem čutila, da bom ozdravljena. Hvala Jezusu, bolečin nimam več. Telesno stanje se mi je zelo izboljšalo. Imam več energije in volje do življenja.

V postnem času sem se tudi postila in sem tudi dobila uvide z Božjo pomočjo, katera hrana ustreza mojemu telesu in katera ne. Kasneje sem uživala več obrokov, vendar v manjših količinah. Bila sem v odlični kondiciji in zelo srečna. Bila sem veliko bolj umirjena in bila sem z Jezusom. Moj post je potekal tako lahkotno. Odločila sem se, da se bom postila za vsako težko situacijo, ki jo bom imela v življenju. Postila se bom tudi za druge. Hvala Jezusu.
Ugotovila sem, da se mi stvari odpirajo tako, kot se morajo. V sebi sem zelo srečna in pomirjena, ker vem, da nikoli nisem sama … in moje življenje je popolnoma novo in zahvala gre JEZUSU, mojemu največjemu prijatelju. Hvala Jezusu.

Nataša Mastnak, Štore