Don Turbit v Sloveniji

Posted in Reportaže

 

Donald Turbitt v Sloveniji, Podutik in Kovor 2015

 

 

V poletnem času, nas je ponovno obiskal naš že znani, dragi gost, Donald Turbitt. Obiskal je različne kraje v Sloveniji, tukaj pa bi omenila srečanje v Podutiku v Ljubljani in v Kovorju pri Tržiču.

G. Turbitt nas je spomnil na že dobro znane odlomke iz Svetega pisma, ki nas učijo, da moramo umreti sami sebi, da mora naš ego umreti, da naj križamo jezo, sovraštvo, zamere in se izročimo v skrbne in ljubeče božje roke. Naj zaupamo Bogu in delujemo iz Božje moči, ne iz svoje moči. Kajti Bog nam želi vse najboljše, ponuja nam popolno svobodo, hrepeni po tem, da mu sledimo in vdano izpolnjujemo navodila, ki nam jih je dal v obliki zapovedi. G. Turbitt nas je spomnil, da smo vsi prejeli darove od Boga, in da nihče izmed nas ni ostal praznih rok.


 

 

Vspodbudil nas je, da zaupamo Bogu, da prisluhnemu Božjemu šepetu v srcu, da sprejmemo mir v srcu, ki nam ga naklanja Bog. Spomnil nas je, da nam Bog govori na različne načine, preko Božje besede v Svetem pismu, preko različnih življenskih okoliščin, ljudi, dogodkov ....

Po predavanju je sledila še sveta daritev, ki jo je daroval g. Marko Čižman, nato pa je sledilo slavljenje Gospoda in molitev za posameznike.

V sredo 24.7.2015, je bilo srečanje v Kovorju pri Tržiču. Srečanje smo pričeli z molitvijo pred Najsvetejšim in sveto daritvijo, ki jo je daroval g. Ivan Potrebuješ. Srečanje je nosilo naslov: Odpuščanje.

Razmišljali smo, kako doseči odpuščanje, saj je naš namen, da se dobro razumemo z drugimi in sami s seboj. Da pa to dosežemo, se moramo rešiti zamer in krivde, ki nas nenehno spominja, kaj smo slabega storili.

Preteklost moramo pustiti in se veseliti prihodnost. Preteklost moramo pustiti za seboj, saj je ne moremo več spremeniti, kajti preteklost me ne more več prizadeti.

Kako se osvoboditi:

  1. sprejeti stvari, ki jih ne morem spremeniti,
  2. Bog ima samo en načrt z menoj. Sprejeti življenje. Bog ima nad vsem svoj nadzor,
  3. osredotočiti se na to, kar je ostalo in ne se osredotočati na to, kar je izgubljeno,
  4. odpovedati se krivdi.

Sami ne moremo odplačati za svoje grehe! Če vse potlačim, lahko zbolim. Lahko izrazim in naredim še več težav. Lahko pa vse povem Bogu, mu vse predam in ga prosim za odpuščanje, ker sem npr, prizadela ljudi...Bog mi lahko pomaga odpustiti drugim, pa tudi sebi. Če zamerimo je to enako, kot bi izpili strup in pričakovali, da se bodo drugi zastrupili. Odpustiti in sovražnike blagosloviti! To je odločitev! To hočem, ker želim biti svobodna! Ko to z Božjo pomočjo uspem, sem spet potopljena v Svetega Duha in povrne se veselje, moč in mir. Dokler pa je v nas jeza, Sveti Duh ne more delovati.

Kot v Podutiku, smo tudi v Kovorju srečanje zaključili s slavljenjem in molitvijo za posameznike.

Zapisala in foto:

Marjana Perkovič